Aktivis Wanita ISMA DHL Lancar Kempen “Selamatkan Gadisku”

1601291_587197394700402_2039220442_n

KAJANG, 16 Feb- Satu kempen anti valentine yang bertemakan “Selamatkan Gadisku” yang telah dijalankan oleh aktivitis Wanita ISMA DHL merupakan satu usaha yang patut dipuji.

Pengedaran pamplet “Selamatkan Gadisku” telah dijalankan di dua tempat yang menjadi tumpuan ramai iaitu Bangi Gateway dan Taman Tasik Cempaka. Kempen ini diadakan bagi menyedarkan masyarakat khususnya belia Islam terhadap pentingnya mereka untuk tidak meraikan Hari Valentine yang biasa disambut pada 14 Feb setiap tahun. Kempen ini sekali gus bertujuan mendedahkan Wanita ISMA DHL kepada aktiviti bersemuka dan mendekati masyarakat.

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam pada 2005 telah memutuskan bahawa roh perayaan Hari Valentine dan amalannya yang bercampur dengan perbuatan maksiat adalah bercanggah dan dilarang oleh Islam. Saban tahun, menjelangnya Hari Valentine pastinya gejala maksiat dan zina menjadi- jadi.

Diharapkan usaha yang telah dilaksanakan ini sekurang- kurangnya dapat menyedarkan masyarakat membina kesedaran membanteras kebejatan sosial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *