Ikatan Muslimin Malaysia Daerah Hulu Langat

JEMPUTAN KE DISKUSI ILMIAH (HUDUD: PENILAIAN KACA MATA SYARAK)

DISKUSI ILMIAH_080515

Diskusi Ilmiah | Hudud

فَإِن تَنَـٰزَعۡتُمۡ فِى شَىۡءٍ۬ فَرُدُّوهُ إِلَى ٱللَّهِ وَٱلرَّسُولِ إِن كُنتُمۡ تُؤۡمِنُونَ بِٱللَّهِ وَٱلۡيَوۡمِ ٱلۡأَخِرِ‌ۚ
Kemudian jika kamu berbantah-bantah (berselisihan) dalam sesuatu perkara, maka hendaklah kamu mengembalikannya kepada (Kitab) Allah (Al-Quran) dan (Sunnah) RasulNya jika kamu benar beriman kepada Allah dan hari akhirat. (An Nisa :59)

Majlis Ulama ISMA (MUIS) bersama Biro Dakwah ISMA Cawangan Daerah Hulu Langat akan mengadakan suatu program Diskusi Ilmiah dengan maklumat berikut:

Tajuk : Hudud : Penilaian Kaca Mata Syarak
Penceramah: Dr Kamaruddin Awang Mat, Ahli Majlis Ulama ISMA
Tempat: Surau Al-Amirin Seksyen 4 Bandar Baru Bangi
Tarikh: Jumaat 8 Mei, selepas Maghrib

Ruang diskusi ini akan dijadikan sebagai medan perbincangan sesuatu perkara dengan timbangan syarak sebenar seperti yang digariskan oleh Quran, Sunnah serta ulama silam.

Jauh daripada sebarang sentimen demi memastikan kefahaman kita berdiri atas neraca syarak yang benar. Dengan ini kami menjemput muslimin muslimat untuk sama-sama hadir ke ruang diskusi ini.

Jemput hadir semua!

 

Related Articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hubungi Kami

No. Telefon: 011-37394535

Website: http://ismadhl.com

Emel: syed.zahirudin@gmail.com

Google+

Ikuti Kami

north face jacket sale, ralph lauren sale, louis vuttion bags uk, michael kors bags uk, moncler outlet uk, ralph lauren online shop, cheap ralph lauren, christian louboutin sale, louis vuttion outlet, ralph lauren online