Karnival Anak Watan: Memupuk sifat cinta negara

IMG_7575

BANGI, 25 Okt- “Objektif utama Karnival Anak Watan adalah untuk menjelaskan bahawa ISMA wujud dan berusaha untuk membangunkan semula jati diri anak bangsa.”

Berkata Yang dipertua ISMA cawangan Hulu Langat, Encik Mohd Noor Azib Asmangi pada Majlis Perasmian Penutupan Karnival Anak Watan anjuran ISMA cawangan Hulu Langat baru-baru ini.

Tambah beliau lagi, “ISMA bukanlah sebuah pertubuhan rasis dan ekstrimis seperti yang dicanang oleh media pro liberal (MalaysiaKini dan Malaysian Insider). Bahkan kami adalah NGO sederhana yang berjuang untuk membangunkan anak bangsa.”

Karnival Anak Watan yang julung-julung kalinya diadakan itu telah berlangsung di Taman Tasik Cempaka, Bandar Baru Bangi. Kira-kira seramai lebih seribu orang pengunjung yang hadir ke karnival tersebut.

“Anak watan dijadikan tema sempena Hari Malaysia. Ia bertujuan untuk menerapkan semangat cintakan tanah air. Tanah ini adalah tanah air kita, umat Islam dan bangsa Melayu. Oleh itu, kita hendaklah merasa izzah dan bangkit untuk memimpin umat dengan ajaran Islam yang sebenar.”

Bercakap Noor Azib di pentas utama yang disaksikan oleh tetamu kehormat, YB Haji Shafie Ngah, ADUN Bangi sebagai perasmi Karnival Anak Watan ISMA DHL.

Yang dipertua ISMA DHL mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua tetamu yang hadir termasuk Yang dipertua Persatuan Penduduk Bandar Baru Bangi dan seluruh penduduk Bandar Baru Bangi yang sudi memeriahkan karnival dengan harapan supaya ISMA dapat dikenali dengan lebih dekat.

 

Nurul Hajjar Atan

Wartawan ISMA DHL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *