FB_IMG_1466993582769

Oleh Nurul Hajjar Atan
“Isma merangkumi pelbagai lapisan masyarakat yang mana, setiap agensi seperti Kelab Anak-anak Hebat NAZIM, Kelab Remaja Isma (KRIM), Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA) dan Isma sendiri dibentuk bagi melahirkan generasi yang mengenal al-Quran dan faham asas agama yang sebenarnya.”

Demikian ucapan aluan dari Yang Dipertua Isma Daerah Hulu Langat, Encik Mohd Azib Asmangi semasa majlis Iftar dan Bakul Kasih Ramadan anjuran Isma DHL dengan kerjasama Yayasan Ikhlas, Surau Seri Tanjung dan Surau Taman Kajang Mewah.
Majlis diserikan dengan kehadiran seramai 150 orang penduduk Flat Seri Tanjung (ST), ahli Isma di sekitar Bandar Baru Bangi dan juga anak-anak syurga dari Rumah Anak Yatim As-Solihin, Banting.

FB_IMG_1466993510483

Pelbagai aktiviti menarik yang diadakan sepanjang majlis berlangsung bermula dari jam 10 pagi yang mana, aktiviti gotong-royong atau rewang untuk menyediakan juadah berbuka puasa dalam kalangan penduduk Flat Seri Tanjung dan ahli Isma sendiri.
Selain itu, pada sebelah petang telah berlangsungnya aktiviti mewarna dan membina masjid 3D untuk anak-anak berumur 6 hingga 12 tahun serta persembahan nasyid dari Kelab Anak-anak Hebat NAZIM.

FB_IMG_1466993431326

“ Saya sebagai wakil penduduk Flat Seri Tanjung berterima kasih kepada Isma DHL kerana sudi bersama kami menganjurkan majlis ini dan di atas sumbangan Bakul Kasih Ramadan.” Berkata Tuan Haji Arbaie selaku wakil penduduk dalam ucapannya sebagai pelengkap kepada majlis yang julung-julung kali diadakan ini.

FB_IMG_1466993468648

Majlis diakhiri dengan pembahagian sumbangan Bakul Kasih Ramadan kepada para penduduk Flat Seri Tanjung dan beberapa wakil dari ahli kariah Surau Islah, ahli kariah Bangi Lama, wakil pelajar IPT dan wakil dari Rumah Anak Yatim As- Solihin, Banting.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.