Siapa Kami?

Pengenalan

Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) yang dahulunya dikenali dengan nama Ikatan Siswazah Muslim Malaysia ditubuhkan pada tahun 1997, merupakan Badan Bukan Kerajaan (NGO) yang berdaftar dan tidak bermotifkan keuntungan.

Isma Bersama

Masyarakat

Kebaikan buat seluruh masyarakat

ISMA berhasrat untuk memikul amanah sebagai organisasi yang memberikan kebaikan kepada seluruh masyarakat sama ada dari aspek kebajikan sosial, pembangunan insan, kekeluargaan, pembangunan remaja dan belia serta wanita. ISMA juga bergerak aktif di tengah-tengah masyarakat untuk mengurangkan gejala-gejala sosial di kalangan remaja mahupun golongan dewasa. Program-program yang dilaksanakan menjurus kepada penghayatan kehidupan beragama dan mengamalkannya dalam kehidupan seharian. Dengan misi untuk “mengesani” masyarakat, ISMA komited akan mencapai matlamat penubuhannya apatah lagi ISMA mempunyai ahli-ahli yang konsisten dalam melaksanakan usaha-usaha yang dijalankan.

ISMA DHL

Cawangan Berdaftar

ISMA Cawangan Hulu Langat adalah salah satu daripada cawangan-cawangan Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA).

Misi

Membina kekuatan keperibadian yang berpaksikan Islam serta penguasaan budaya ilmu, kehidupan sihat, perancangan dan teknologi.

Visi

Isma menjadi sebuah jemaah Islam qudwah yang mempelopori amal Islami, memimpin pandangan umum, menjadi pengimbang kuasa, tempat rujukan yang diterima dan mendapat kepercayaan masyarakat menjelang tahun 2020.

Jawatankuasa ISMA DHL

Ingin Dapatkan Info Terkini?

Sertai kami sekarang dapatkan info sekitar Daerah Hulu Langat